Kenapa Vivix Shaklee Mahal?

 "Mahalnya harga Vivix Shaklee!!".

Respon sebegini selalu saya terima apabila menyatakan harga Vivix Shaklee kepada sesiapa yang bertanya.
rupa vivix shaklee

Vivix adalah hasil penemuan Shaklee yg terkini dan merupakan antara produk Shaklee yang paling HOT disebabkan kebolehannya dalam mengawal dan mengurangkan simptom penyakit-penyakit kronik seperti kanser, diabetes, jantung, alzheimer, penyakit berkaitan mata, sendi dan banyak lagi.

kenapa vivix shaklee mahal

Kunci paling utama kenapa Vivix Shaklee mahal adalah terletak pada ramuan yang terkandung dalam Vivix itu sendiri. Mari kita kenal satu persatu ramuan-ramuan "ajaib" ini.

ramuan vivix shaklee

Info ini diambil dari blog saudari Faizah Ramli:

1. Muscadine Grape


Saiz muscadine grape ini adalah sebesar bola golf dan harga pasaran dia adalah RM100 = SEBIJI... Sebiji ye bukan sekilo...

Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi ciptaan ALLAH SWT yang mempunyai satu kromosom yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan tinggi satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain. Muscadine grape telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Selepas dilakukan penyelidikan tambahan, anggur hebat paling mustajab ini dikenalpasti. Seterusnya kumpulan penyelidik ini bersama ahli sains dari Universiti Georgia membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Carrot Ungu. Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular vivix.


2. Purple CarrotAdalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocynins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins terutamanya buah blueberry yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama didalam "carrot" yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren dan karet ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan yang tertinggi diikuti oleh carrot ungu-oren. Asid klorogenik ini adalah antioksidan yang paling tinggi didalam semua jenis carrot dan dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi. Sejak kebelakangan ini kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Tambahan pula ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platlet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronori jantung.

3. Elderberry (Sambucus Nigra)
Salah satu daripada manfaat elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B.

Berry mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat dan dapat mengukuhkan sistem immun, melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yang sama Elderberry sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin yang memberi kesan anti-radang. Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit sendi, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza.

Walau bagaimanapun elderberry tidak hanya kaya dengan antioxidant tetapi juga vitamin A, B dan C dan memberi nutrient seperti asid, amino acids, carotenoid, tannim dan rutin. Semua ini adalah manfaat kesihatan yang didapati dari Elderberry.

Ekstrak elderberry juga berkesan terhadap keadaan seperti flu, jangkitan yeast, astma, batuk, sesak hidung dan dada serta diabetes. Ia juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab kepada penyakit kardiovaskular.

Kesimpulannya elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung. Seterusnya lagi manfaat penting dari elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4. Polygonum CuspidatumPolygonum cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial resveretrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement anti-penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional cina. Ahli Sains telah banyak melakukan ujian makmal ke atas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol. Kesimpulan daripada ujian klinikal ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.


Ingin mencuba Vitamin Shaklee? Hubungi saya untuk konsultasi percuma!

Shafini Zain
Shaklee Independent Distributor [ID: 881194]
SMS/Whatsapp: 017- 915 1121
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

 
© Sihat Cergas Cantik All Rights Reserved